Dags att kolla era lösenord!

25.06.2014 kl. 10:27
Många har för svaga lösenord vilket leder till att robotar knäcker dem

Vi på IT3 vill påminna om hur viktigt det är med starka lösenord. Oberoende vilken tjänst på internet det är fråga om så finns det robotar som försöker knäcka dem för att sedan missbruka era konton. Ett lösenord skall inte betyda något så alla ni som har ett sådant skall OMEDELBART byta dem. Även om ni har starka lösenord så rekommenderar vi att byta ut dem med jämna mellanrum. Vet ni inte hur man skapar ett starkt lösenord så kan ni bekanta er med följande artikel.

Vi vill även påminna alla om att kolla era virusskydd att de är uppdaterade. Ett bra virusprogram som är föråldrat skyddar INTE era datorer.

Med dessa påminnelser vill vi på IT3 önska en riktigt skön fortsättning på sommaren!

 

Pasi Holmberg

IT3
Support


Exempel 1

Rudolf har fått budgeten för nästa år för sin förening och vill skriva ut den inför styrelsemötet. Men utskriften som skrivaren spottar ut kommer på flera sidor och verkar innehålla en massa underliga tecken. Vad ska Rudolf göra?

Kontakta IT3!

 

IT3
Support


Exempel 2

Sara är sekreterare på en förening där hon precis fått en ny dator som hon ska ta i bruk. Sara vet att hon kommer behöva behandla dokument och vara i kontakt med medlemmar i föreningen genom epost. Nu undrar Sara vilka program hon ska använda för att klara av detta?

Kontakta IT3!

 

IT3
Support


Exempel 3

Stig har av styrelsen fått i uppgift att sköta föreningens hemsida. Stig har lösenord och användarnamn, men vet inte alls hur han ska gå tillväga för att ändra på innehållet. Var ska Stig börja?

Kontakta IT3!